Behandlingar

Ansiktsbehandling

 

Vid alla våra ansiktsbehandlingar anpassar vi produkterna efter just din hudtyp och ditt behov.

 

Upplevelsen inleds med en konsultation där hudterapeuten gör en fullständig analys av din hud. Under tiden som behandlingen pågår får du information om hur du bör vårda din hud och hudtyp. Du får ett personligt hudvårdsprogram med tips om vilka produkter som passar dig för hemmabruk.

 

 

Zon Ansiktsbehandling 30 min

Välj efter ditt behov:

  • Milierbehandling
  • Lokal portömning
  • Lokal aknebehandling
  • Lokal fuktbehandling

 

Klassisk Ansiktsbehandling 60 min 

Rengöring, peeling-exfoliering, portömning, ansiktsmassage, mask samt avslutande dagkräm och solskyddskräm.

 

Klassisk Ansiktsbehandling 60 min samt 30 min valfri massage

Rengöring, peeling-exfoliering, portömning, 30 min ansiktsmassage,  ansiktsmask samt avslutande dagkräm och solskyddskräm.


Apparatur Ansiktsbehandling 90 min 

En behandling för dig som vill uppleva en ansiktsbehandling utöver det vanliga. Produkter och apparatur anpassas till din hy.  Målet är att rengöra, förnya och föryngra. Med den här behandlingen gör vi ren huden på djupet. Samtidigt får ansiktsmusklerna jobba vilket ökar produktion av kollagen och elastin.


Dubbelrengöring (rengöring + djuprengöring med apparatur), apparatur peeling-exfoliering, ånga, portömning, alternativ enligt behov: vakuum, ultrasonic, galvanic och High Frequency. Ansiktsmassage, mask samt avslutande dagkräm och solskyddskräm.

 

OBS! Behandlingen utförs ej på gravida eller personer som har pacemaker.


Välkommen med din bokning 072-90 86 621.Hårborttagning


 

  • Vax hårborttagning

Vaxning är en hårborttagningsmetod som innebär att man tar bort håret från roten. De tar ca 3-6 veckor innan det nya håret  börjar växa ut igen.

På Rosen Laser har vi ett brett utbud av vaxning för att avlägsna oönskat hår och vi gör alltid behandlingen så smärtfri som möjligt för våra kunder.

Våra vaxningsmetoder är idealiska för att avlägsna oönskat hår till skillnad från rakning som uppmuntrar hårväxt och stubb att uppstå.


Vi använder olika vaxtyper för olika områden på kroppen och vi ser till att behandlingen blir så hygieniskt som möjligt genom att bara använda engångsspatlar för en remsa åt gången.


För att uppnå bästa möjliga resultat rekomenderar vi minst 4,5 MM utväxt över hela området.


  • IPL hårborttagning

Är du också trött på att raka och vaxa? Då är det laserbehandling det perfekta valet för att ta bort hår permanent. Vi har marknadens bästa IPL lasermaskin för bästa resultat.


Hur går behandlingen till med IPL laser?

En kall gelé appliceras på området innan behandlingen. Genom en ljusprisma leds pulserna in i hårsäckarna som tas upp av hårets pigment, omvandlas till värmeenergi och eliminerar alla hår som är i aktiv växt fas.

 

Hur många behandlingar behövs?

Behandlingarna når som nämnt innan, endast hår som är under aktiv växt fas. Därför bör man räkna med fyra till åtta behandlingar till man har nått alla hårsäckar. Några andra faktorer som kan påverka antal behandlingar är hud typ, antal hårsäckar, hårets struktur och område på kroppen. Då detta är individuellt kan behandlingstiden variera mellan olika personer.


Hur effektiv är behandlingen?

Metoden har ca 20 års erfarenhet av hårborttagning och det har visat sig att resultatet är permanent eller varaktigt i flera år. Det finns flera faktorer som gör att kroppen kan bygga upp nya hår på de områden som tidigare behandlats. Det kan vara hormonella förändringar i kroppen eller medicinering samt även att hår som har varit vilande i flera år kan aktiveras. Dessa nya hår är alltså inte tidigare behandlade med IPL varför det kan vara aktuellt med efterbehandling.

 

Vad bör man tänka på före och efter behandlingen?

Vid behandling av hårväxt bör man inte vaxa, plocka eller använda kemikalier för att avlägsna håret ca. tre-fyra veckor före behandlingen. Det går dock bra att raka håret före behandlingen. Det är bäst om du rakar området på huden som ska behandlas 1 - 4 dagar innan. Man får inte sola eller använda brun utan sol- produkter ca tre-fyra veckor före behandlingen. Solskyddsfaktor över 30 bör användas flera gånger om dagen om man vistas mycket i solen.

 

Vad händer efter behandlingen?

En lätt rodnad kan uppkomma efter behandlingen, som avtar efter en stund. Håret som behandlats faller bort två till tre veckor efter behandlingen. Huden känns mjuk och len tills nästa tillväxt fas aktiverats då det är dags för nästa behandling. Man räknar med tre till sex veckor väntetid mellan behandlingarna (detta beror på vilket område som behandlas). Behandlingen är nästan smärtfritt med den nya IPL lasermaskinen eftersom den har inbyggt kylning i optiska prisman.

IPL -lasern har inbyggd kylning i behandlingsprismat (-5 grader) som gör att behandlingen är nästan smärtfri. Dessutom har IPL laser stor behandlings yta 15 cm2 för snabbare behandling av större område.

 

Vilket resultat kan du vänta dig?

Resultaten varierar för varje enskild individ. Vi är ju alla unika. Faktorer som har effekt på huden och dess åldrande är t ex hudtyp, ålder, levnadssätt, stressnivå, alkohol och att sola, vikt, ämnesomsättning, hormoner, etniskt ursprung, medicinering och andra faktorer.

Hur ofta måste jag gå på behandling och hur ofta behöver jag behandlas?

Hur ofta beror helt och hållet på vilket område på kroppen som ska behandlas. För hår är det hårväxtcykeln som styr hur många veckor som ska gå mellan behandlingarna. För exempelvis ansiktet bör behandlingen ligga med ca 4 veckors mellanrum, bikinilinje, armhålor, runt bröst, mage ca 5-6 veckors mellanrum och rygg med ca 6-8 veckors mellanrum. Hur många behandlingar som behövs totalt är väldigt svårt att ge exakt besked om eftersom vi människor har olika förutsättningar. För att komma igenom en hårväxtcykel krävs ca 5-8 behandlingar.

För behandling av kärl är detta individuellt, 1-3 gånger brukar vara normalt.


Hur ser man ut mellan behandlingarna?

En mycket stor fördel med denna behandlingsmetod är att ingen konvalescens är nödvändig, du ser helt normal och fin ut, behandlingen kan göras t.ex. på lunchen, du behöver inte vara ledig i flera dagar efteråt.

Mellan 1 - 2 veckor efter hårborttagnings-behandlingen lossnar det lilla anlaget av strå som finns kvar från huden och du är hårfri många veckor tills nästa population av strån kommer fram . När det är dags för nästa behandling har vi behandlat bort ca 20% av den totala hårväxten .


När kan vi inte behandla?

Om du har en tatuering på det stället du vill göra en hårborttagning måste vi tacka nej till behandling beroende på att du kan få en brännskada i huden på grund av det då mörka pigmentet i huden absorberar laserljusets energi . Dessutom bleknar tatueringen av ljuset.


Eftersom det är pigmentet i hårstrået som absorberar laserstrålens energi lämpar sig behandlingen allra bäst för svarta eller bruna hår. Grå och vita hårstrån är alltså inte lämpliga för behandling. Dock går det bra att behandla hårstrån av olika blonda eller röda nyanser.


Mörkhyade (har pigmentrik hud) personer skall vara extra försiktiga . Noggrann och enskild bedömning görs före eventuell behandling. I princip så ökar risken för komplikationer om man är mörkhyad då även hudens pigment absorberar laserljusets energi. Detsamma gäller därför även solbrända personer.


Vissa läkemedel lämpar sig heller inte vid behandling med IPL, därför är en hälsodeklaration viktig innan behandling genomförs.


Att undvika direkt solljus både ute och i solarium eller användande av brun-utan-sol preparat 4 veckor innan behandling och under hela behandlingstiden rekommenderas.


Vi använder den mest innovativa E-Light E-Dr (IPL + RF)Laser maskinen för permanent hår borttagning, hud föryngring, behandling mot pigmentfläckar och ytliga blodkärl, akne behandlingar mm med de modernaste möjligheter.


Tre avancerade tekniker: Bipolär Radio frekvens + IPL (Intensivt Pulserande Ljus)+ Hud kylning som ger optimalt.

 

Fördelar:

  • RF energi kan användas på alla typer av hud.
  • Även mörk hy och ljusa hårstrån. RF kombinerat med IPL, Minskar risken för värmeskador och obehag.
  • E-Light kan uppnå bra resultat på mjukt eller tunt hår, till skillnad mot traditionella IPL-behandlingar.


Behandlingen med E-Light E-Dr (IPL + RF) lasermaskin är smärtfri och tillhör de nya generationer lasermaskiner som har inbyggd kylning i prisman. Den är på så sätt också riskfri från brännskador.


Med en stor variation av tjänster som vi erbjuder, är vi säkra på att du kommer att bli nöjd med oss. Titta runt på vår hemsida och om du har några frågor eller funderingar är det bara att kontakta oss.


  • Diatermi - Epilering hårborttagning

Diatermi epilering - permanent hårborttagning av ljusa hår, hudförändringar och kärl


Diatermi betyder "genom värme" och är en behandling som bränner vävnad med hjälp av elström. Ström leds ner i vävnaden genom en tunn fin steril nål som som sitter i ett litet instrument som liknar en penna. Behandlingen kan bland annat användas för att ta bort kraftig hårväxt som inte går att få bort med IPL eller laser. Diatermi används också för att ta bort vissa hudförändringar, som hudflikar (fibrom) samt att få bort fina små blodkärl och för att stoppa blödningar vid operationer.

Hur går behandlingen till?


Behandlingen mot hudflikar och små kärl tar några minuter. Under några sekunder håller behandlaren instrumentet mot behandlingsområdet, så att blodkärlet drar ihop sig. Det kan vara obehagligt och vissa tycker att det gör ont men det är snabbt övergående.


På samma sätt stoppas ett blödande blodkärl vid en operation. Detta är en väl beprövad metod med mycket få risker och komplikationer.


När man behandlar hår arbetar man ner i hårfollikeln för att få bort blodkärlet som förser håret med närning, när det är borta dör hårroten och follikeln kollapsar.


Till skillnad från IPL och laser fungerar denna metod även på ljusa fjun och gråa hårda strån. Hela behandlingen kan ta lång tid beroende på mängden hår och kan därför göra ont. Om du vill kan du få lokalbedövning med salva.


Vad händer efteråt?

Du kan vara lite öm och man kan se en rodnad en stund direkt efter behandlingen. Ibland kan det bli en infektion i huden, särskilt om hår tas bort. Du bör därför hålla rent och inte röra det område som har behandlats. Du får inte sola området på en vecka efter behandlingen.


Permanent make up


1. Det man börjar med när man kommer till tatueraren, är att tillsammans rita upp en form och bestämma färg. Makeup artisten ritar upp en smickrande form som passar ansiktet. Oftast gör man två stycken lite olika bryn, för att kunden ska kunna välja den snyggaste. Vi siktar alltid på att det ska se naturligt ut, framhäva ögonen och ansiktets egna drag.


2. Efter det plockar man bort alla strån som är utanför formen. Ett vanligt missförstånd är att man måste raka bort sina riktiga ögonbryn innan, vilket alltså inte stämmer!

 

3. Därefter lägger man en bedövningskräm som verkar i 15 minuter.


4. Sedan tatuerar man formen en gång utan färg. Detta gör man  för att kunna tvätta bort det man har ritat upp, men fortfarande ha kvar formen  att tatuera efter.

 

5. Nu är det dags att tatuera ”på riktigt”. Den tekniken som de flesta använder idag är en s.k. hårstråteknik, vilket betyder att man tatuerar små streck för att få ett naturligare resultat.

Men även kan man välja den klassiska sättet också.

 

6. Man tatuerar alltid i flera omgångar under en behandling, och fyller på med bedövning. Dels för att få ett så jämnt resultat som möjligt, men även för att hålla området bedövat hela tiden. Om man hela tiden växlar mellan ögonbrynen får bedövningen tid att verka på det ena brynet medan man tatuerar det andra.

 

7. Tatueringen ser väldigt mörk ut när man är klar, och är ofta röd och lite svullen. Svullnaden varar oftast bara i några timmar, men den mörka färgen kan hålla i sig i några dagar.


8. Efter att tatueringen har läkt färdigt, så kommer man på ett återbesök, då man tittar på om färgen känns rätt, samt om det är något som behöver korrigeras eller fyllas i. Detta ingår i priset upp till 60 dagar efter utförd behandling.När du har gjort din efterlängtade tatuering, ta då hand om den med omsorg.En tatuering som har blivit skött ordentligt kommer att se bra ut i framtiden.Skötselråd:


Vi rekommenderar att du vänder dig till din tatuerare för skötselråd först och främst. Om du av någon anledning inte har möjlighet att vända dig till din tatuerare kan du följa dessa anvisningar.


1. Du har tatuerat dig och tagit av plasten. Du skall då tvätta av din tatuering från rester av blod, färg och sårvätska. Använd oparfymerad tvål eller tvål som är tillverkat speciellt för att tvätta tatueringar. Gör detta gärna i samband med duschning. Det kan vara väldigt ömt över tatueringen men den måste tvättas av.


2. När du torkar av skall du bada försiktigt över tatueringen låt sedan lufttorka. Det kan hända att tatueringen börjar sava (sårvätska kommer ur tatueringen) badda försiktigt av vätskan med ren mjuk handduk. Upprepa tills det inte savar mer eller savar ytterst lite vilket kan vara en längre stund.


3. När tatueringen är "torr" skall du smörja in den. Antingen använder du bepanthen (den turkos/vit/rosa tuben, finns på apotek!), helosan eller speciell salva framtagen för tatueringar (finns i de flesta studios). Smörj in tatueringen ca 2-4 gånger om dagen och då sparsamt. Tatueringen skall inte vara nerdränkt av salva. Ett litet tunt lager smörjer du på så att tatueringen kan andas (får luft).OBS! RENA HÄNDER. Rena händer är ett måste för att undvika infektioner i din nya tatuering, tvätta med tvål och sprita med fördel innan du smörjer in din tatuering.


4. Tatueringen kan komma att börja klia. Du får då absolut inte klia på tatueringen, du kan däremot klappa på den försiktigt (rena händer). Du skall heller inte peta bort skorpor som bildas eftersom det då finns stor risk att det lossnar färg från tatueringen. Alla skorpor skall lossna av sig själv.


5.Du bör inte sola på ca 5-6 veckor (2 månader), därefter bör du använda hög solskyddsfaktor när du solar.

Medans tatueringen håller på och läker bör du inte bada, varken inomhus eller utomhus. När du skall ta en dusch försök att skydda din tatuering från att bli för blöt. Snabbduschar rekommenderas, använd parfymfri tvål eller tvål som är tillverkat speciellt för att tvätta tatueringar.

Tvätta försiktigt över tatueringen, men försök att få bort gammal salva om det finns (glöm ej rena händer). Du bör inte basta. En tatuering kan du jämföra med ett öppetsår/skrubbsår, behandla det också som ett sådant. Med omsorg för bästa slutresultat.


Läketiden på en tatuering är olika, vanligt är ca 2-3 veckor. Efter dessa veckor rekommenderas försiktighet lika lång tid. Och smörj gärna in tatueringen efter att skorporna har lossnat, tills du känner att tatueringen är ett med resten av huden.


Tänk på att ALDRIG låta någon annan ta på din tatuering under tiden den läker. Det är endast du själv som skall komma i kontakt med den, inga människor, djur eller annat. Lufta tatueringen mycket då mår den bra under läketiden.
Microneedling-terapi / Kollagenterapi med DermaPen


Dermapen är en avancerad nålningsteknik och en populär metod att hålla huden i bra kondition. Det är 12 sterila nålar som vertikalt gör små hål i huden detta stimulerar din nyproduktion av naturligt kollagen. De små fina hålen ökar hudens upptagningsförmåga av näringsämnen och fukt med 80%.


Rekommenderas för behandling av: Åldrad och spänstfattig hud, fina linjer och rynkor, rökrynkor runt munnen och linjer runt ögonen, hudföryngring, stora porer, ärr, acneärr även indragna ärr eftertrauma eller kirurgi.


Microneedling terapi är en kontrollerad, fraktionerad, icke-kirurgisk och riktad nålbehandling som stimulerar hudens tillväxtfaktorer och kollagenproduktion. Med modern teknologi kontrollerar man djupet och frekvensen under DermaPen- behandlingen. Processen blir mer effektiv och mindre smärtsam om man jämför den med andra metoder.


Med DermaPen kan vi stimulera huden till att producera mer kollagen och elastin på ett sådant sätt att den kan användas som ett alternativ till kirurgisk ingrepp, laserpeeling eller hudslipning.Microneedling-terap kan användas till :


- hudföryngring

- rynkreducering

- pigmentfläckar

- akneärr

- hudskador

- förbättrar hudens elasticitet

- bristningar

- strier

- kirurgiska ärr

- brännskador

- grova porer mm.


Poängen med microneedling är att nålarna tränger ner i huden och aktiverar hudens läkningsprocesser. Kollagen-produktionen skjuter i höjden och huden får världens föryngrings- och förbättringskur. En studie 2006 visade en genomsnittlig ökning av nya kollagenfibrer på hela 206% bland de personer som deltog i studien. Andra studier visar tydliga förbättringar i ärrvävnad och bristningar.


 

Hur går det till behandlingen?

En konsultation är nödvändigt för att bedöma varje specifikt fall. Efter noggrann utvärdering och bedömning att DermaPen är det bästa alternativet, rengörings huden, förbereds och utförs behandlingen. En pen lik maskin gör igenom på de olika områden flera gånger boroende på hudproblem. Micro-nålar rörs vertikalt och skapar små tunna osynliga brunnar i huden. Micro-nålarna öppnar tillfälliga kanaler i det mest ytliga lagret av huden epidermisen, micro-nålar främjar kroppens naturliga läkningsprocess att producera nya hudceller och den äldre eller skadad hud ersätts med en ny fräsch hud. En del rodnader kan uppstå efter behandlingen som är övergående.


Rekommenderas 3 - 5 behandlingar med en månads mellanrum men det kan skiljas från person till person. Efter avslutad behandling förbättras signifikant hudkvalitet under de följande månaderna.

 


Välkommen med din bokning  072-90 86 621.